Ondersteuning van wees- en vluchtelingenkinderen in Ilung

Vanuit Njinikom ontfermt projectleider Henry Achokang zich met zijn medewerkers al jarenlang over ruim dertig weeskinderen in Ilung. Deze kinderen ontvangen voedsel, kleding, medische zorg en onderdak wanneer dat nodig is. Ilung is een dorpje in de bergen op enige afstand van Njinikom. Door het geweld dat werd veroorzaakt door de nog steeds woedende burgeroorlog in Kameroen, zijn in 2018 31 kinderen alleen naar Ilung gevlucht. Het is Henry gelukt hen daar onder te brengen bij gastouders, vaak één kind per gezin. Dit zijn vooral arme gezinnen, die om de opvang van de weeskinderen te kunnen bieden ondersteund worden met voedsel, kleding, medicatie en een klein beetje geld.

Henry rijdt met zijn motor drie keer per maand naar Ilung om gastouders en weeskinderen te bezoeken. Soms komt een medewerker van BIMEHC mee om somatische of psychische ondersteuning te bieden. Die motorritjes zijn vanwege de vele roadblocks niet zonder gevaar: het lukt ook niet altijd om in één keer om Ilung te bereiken. Maar Henry en medewerkers wagen dan op een ander tijdstip een nieuwe poging. Met de komst van Covid-19 is dit er niet makkelijker op geworden. Zo is Henry zelf ziek geweest en hebben zijn medewerkers tijdelijk de bezoeken overgenomen.

Henry Achokang met hulpgoederen onderweg naar Illung

Naast basisbehoeften als voedsel en kleding, is hulp in de vorm van zeep, gel en mondmaskers van groot belang voor de weeskinderen, de vluchtelingenkinderen en hun gastgezinnen. Ook worden er voor deze kinderen enige activiteiten georganiseerd, waardoor ze wat afleiding van de dagelijkse beslommeringen ervaren. Een beetje speelgoed helpt de kinderen daarbij. 

Dit project wordt al enige jaren grotendeels bekostigd door een trouwe sponsor. Het project is daarnaast nu uitgebreid met kinderen met eén ouder/verzorger die naar Ilung zijn gevlucht. Deze 20 vluchtelingenkinderen ontvangen dus ook hulp. 

Wilt u dit project ook ondersteunen? Doneer dan hier aan onze stichting. 

Tim Ramsche